AirTiki ApS - Tel.: 33 66 90 00
Wilders Plads 9A - 1404 København K
Adelgade 40-42 - 4880 Nysted

Information om Rejsegarantifonden

Rejsegarantifonden er en privat, selvejende institution, der skal yde rejsekunder bistand ved en rejseudbyders konkurs. Endvidere skal fonden finansiere og betjene et rejseankenævn.

Fonden blev oprettet i henhold til lov i 1979. Den nyeste lov er lov nr. 531 af 29. april 2015. Læs mere om loven her.

Fondens organisation

Bestyrelse:

Se nærmere på fondens website her.

Sekretariat:

Bestyrelsen har ansat et sekretariat til varetagelse af administration m.v. Find de ansatte her.

Vedtægter:

Fondens vedtægter er fastsat af bestyrelsen og er godkendt af erhvervs- og vækstministeren. Find vedtægterne under download her.

Bestyrelsens forretningsorden:

Bestyrelsens forretningsorden er fastsat af bestyrelsen og er godkendt af erhvervs- og vækstministeren. Find forretningsordenen under download her.

Årsrapport

Fonden afgiver inden 6 måneder efter et kalenderårs udløb et af Rigsrevisionen revideret regnskab for det forløbne år med beretning om fondens virksomhed til erhvervs- og vækstministeren. Den seneste årsrapport kan ses under download her.

Ny lov:

Rejsegarantifondsloven ændres

Folketinget vedtog den 16. april 2015 at ændre rejsegarantifondslovens bestemmelser om dækning af flybilletter. Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har udsendt en pressemeddelelse om lovændringen, som kan ses her.

Lovændringen træder i kraft den 1. juli 2015, og fondens hjemmeside vil blive opdateret med de nye regler, når de er trådt i kraft. Vi kan dog allerede nu oplyse, at man vil være omfattet af de nye regler om hjemtransport efter 1. juli 2015, uanset om man har købt flybilletten før eller efter 1. juli 2015.

AirTiki er ikke tilknyttet Rejsegarantifonden, da vi ikke sælger pakkerejser, og efter den nye lov er vedtaget, er alle flybilletter købt hos et dansk rejsebureau alligevel dækket af loven, hvis flyselskab eller rejsebureau må lukke.

Hvis du køber flybilletter, hotel og billeje hos AirTiki, opfattes det normalt ikke som en pakkerejse. Grunden er at du køber flybilletterne hos AirTiki, billeje direkte hos AutoEurope, og hotel hos Booking.com. Hotel og billeje trækkes normalt først på din kredit kort ved ankomsten.